Over mij

Opgegroeid op een boerenbedrijf naast een steenfabriek in Groningen en één keer in de week klei halen om allerlei figuren van te maken, wat een plezier gaf dat!

Plezier hebben in leren en werken geeft me energie in mijn leven. Ik ben graag met mensen in contact over zaken die ze bezighouden en om ze een handje te helpen met (levens) vragen. En natuurlijk bezig zijn in mijn atelier: samen met cursisten te kijken naar hun werk, wat er aan klopt en waar nog wat gedaan kan worden. Cursisten het gebruik van beeldhouwgereedschap te leren. En zelf te beeldhouwen aan een stuk marmer of aan een tak uit het bos die me aanspreekt door zijn vorm. Naast mijn beeldhouwwerk houd ik mij graag bezig met de kunst van koken.

Samengevat: vormen creëren, bezig zijn met de mensen om mij heen en lekker eten maken.

Mijn creatieviteit is ontwikkeld aan de opleiding Creatieve Werkvormen en Handvaardigheid in Groningen en aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunst in Driebergen.

Mijn therapeutische vorming was vanuit twee opleidingsrichtingen: de klassieke homeopathie (Amersfoort) en Psychosynthese (Amsterdam).