Over mij

Contact hebben met anderen en me verbonden voelen maakt me blij. Het geeft me energie en plezier in het leven. Inspiratie komt als vanzelf door alledaagse dingen bijvoorbeeld tijdens de dagelijkse wandeling met mijn twee golden retrievers in de natuur.

Deze energie en inspiratie gebruik ik in mijn werk als coach en beeldhouwer; een in mijn leven gegroeide unieke combinatie.

Heel graag wil ik anderen laten ervaren hoe blij je kunt worden van contact hebben met je zelf en van daaruit met de ander, en dat er soms geen woorden zijn maar wel vormen om je gevoel tot uiting te brengen.

Mijn atelier heet dan ook “KUNST IN JEZELF”. Het leven is een kunst, jezelf ontwikkelen is een kunst, beeldend iets vormgeven is ook een kunst.

Het geeft mij veel plezier de ander te helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden in de kunst van het leven en in de kunst van het creëren.

Opgegroeid op een boerenbedrijf naast een steenfabriek in Groningen en één keer in de week klei halen om allerlei figuren van te maken, wat een plezier gaf dat!

Plezier hebben in leren en werken geeft me energie in mijn leven. Ik ben graag met mensen in contact over zaken die ze bezighouden en om ze een handje te helpen met (levens) vragen. En natuurlijk bezig zijn in mijn atelier: samen met cursisten te kijken naar hun werk, wat er aan klopt en waar nog wat gedaan kan worden. Cursisten het gebruik van beeldhouwgereedschap te leren. En zelf te beeldhouwen aan een stuk marmer of aan een tak uit het bos die me aanspreekt door zijn vorm. Naast mijn beeldhouwwerk houd ik mij graag bezig met de kunst van koken.

Samengevat: vormen creëren, bezig zijn met de mensen om mij heen en lekker eten maken.

Mijn creatieviteit is ontwikkeld aan de opleiding Creatieve Werkvormen en Handvaardigheid in Groningen en aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunst in Driebergen.

Mijn therapeutische vorming was vanuit twee opleidingsrichtingen: de klassieke homeopathie (Amersfoort) en Psychosynthese (Amsterdam).